Taijiquan en Qigong voor beginners

  • -

Taijiquan en Qigong voor beginners

Categorie

In deze cursus leer je door langzame, vloeiende bewegingen uit te voeren, beter te ontspannen en ervaar je meer innerlijke rust. Wil je op een plezierige en actieve manier ontspannen? Iedereen kan meedoen!

In de lessen staan ontspanning, concentratie en innerlijke rust centraal. Taijiquan is een van oorsprong Chinese vechtkunst die al duizenden jaren oud is.
Bijzonder is dat niet spierkracht en snelheid, maar het ontwikkelen van Qi, de vitale levensenergie, bij deze verdedigingskunst de belangrijkste rol speelt. Taijiquan wordt ook toegepast als bewegings- en gezondheidsleer die de weerstand versterkt, de lichaamshouding verbetert, spieren en gewrichten versoepelt en het laat de energie (chi) in het lichaam beter doorstromen en is hiermee zeer geschikt om een beter lichaamsbewustzijn te ontwikkelen.Qigong is een van de therapievormen van de traditionele Chinese geneeskunde met goede resultaten bij chronische klachten. Regelmatig oefenen helpt ook om klachten te voorkomen. Qi staat voor levensenergie, Gong betekent zowel kunst als vaardigheid. Qigong kun je dus vertalen als: de levensenergie ontwikkelen door oefening.


Kaart wordt geladen...

Startdatum
11 maart 2019
Einddatum
27 mei 2019
Tijd
19:00-20:00 uur

Locatie
De Kinderboom

Aantal vrije plaatsen: 7
Inschrijven voor deze cursus

Er kunnen geen inschrijvingen meer worden geplaatst voor deze cursus


Cursussen lichaam en geest

Nieuwe cursussen

  • Hier vindt u binnenkort de nieuwste cursussen

De VU-Krant: lees online onze vu-krant door op onderstaande knop te klikken.