Emotioneel lichaamswerk

  • -

Emotioneel lichaamswerk

Categorie

Ontspanning in de diepte

Een onrustig gevoel, pleasen, minder energie, geen focus om dingen te doen. We komen het allemaal wel tegen en soms kan dat een flinke stempel drukken op hoe het met ons gaat. We voelen minder energie en levensvreugde en we kunnen tegenslagen minder goed aan. We zijn onze oorspronkelijke levenskracht vergeten.

Denken, lichaam en gevoel staan in verbinding met elkaar en beïnvloeden elkaar. Emotioneel lichaamswerk gebruik je de mogelijkheden van het lichaam om je beter te voelen, opnieuw vertrouwd te raken met je eigen veerkracht. Een belangrijk principe is het verzachten van zogenaamde emotionele spierblokkades. Deze ontstaan als we onze spieren onbewust gebruiken om onze expressie en/of emoties herhaaldelijk in te houden. Juist daardoor ondermijnen we onze eigen kracht.

Met de cursus Emotioneel Lichaamswerk boor je de gezonde kant in jezelf aan, waardoor je beter in je kracht blijft. Je komt beter in je vel te zitten en staat meer met beide benen op de grond. Daardoor voel je je weer veiliger en kun je jezelf in een opgaande cirkel brengen. Je voelt je meer in contact met je gevoel en je lichaam.

Concreet bestaat het Lichaamswerk in deze cursus uit eenvoudige oefeningen met adem, bewegen, stem. Aandacht voor ademhalen, ‘aarden’ en lichaamsbewustzijn zal elke keer weer terugkomen. De oefeningen kunnen staand, zittend of lopend zijn. We beginnen in rust, dan volgt er een actief gedeelte en we eindigen in rust.


Kaart wordt geladen...

Startdatum
19 maart 2019
Einddatum
21 mei 2019
Tijd
19:30-21:00 uur

Locatie
Van Haestrechtcollege

Aantal vrije plaatsen: 10
Inschrijven voor deze cursus

Docent: Hester de Vries, 8 lessen 1,5 uur

€ 100,00

(Iedere deelnemer dient zich apart aan te melden).

Mevr.
Dhr.De VU-Krant: lees online onze vu-krant door op onderstaande knop te klikken.